Thursday, July 12, 2012

No-Flour Bean Bread Filled with Feta and Spinach ! / Chleb z Fasoli bez Maki Nadziewany Feta i Szpinakiem !



Want some bread ? Don`t want unnecessary calories ? Here you go, bean bread ! Great alternative, not to mention delicious, when you fill it with whatever you like.

Bean Bread:
2 cans white bean ( I used one can of red and one can of white)
1 glass of milk powder
6 big eggs
2 ts baking powder
1 ts baking soda
3 tbs olive oil
7 tbs low fat natural joghurt
2 tbs flax
thyme or oregano, salt
sesam seeds

Filling:
feta cheese
frozen spinach
1 onion
salt, thyme

Bread:  Turn on the oven for 200C. Mix all the ingredients together, excluding sesam. Use a mixer if necessary. Unfreeze the spinach on a frying pan on medium fire. Chop onion and cut feta in small cubes. Put baking paper in a baking form and spill 3/4 of the bread mass. Place on top the spinach, onion an feta and cover with the rest of the mass and spread sezam seeds on top. Quickly place in oven and bake for around 45 minutes, until the mass is solid. Set aside and wait until it cools down !








Macie ochotę na chleb ale nie na zwiazane z nim kalorie ? Prosze bardzo, chleb z fasoli ! To jest swietna alternatywa, do tego pyszna i mozecie go nadziac czym chcecie !

Chleb z fasoli:
2 puszki białej fasoli
1 szklanka mleka w proszku
6 dużych jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki oliwa z oliwek
7 łyżek jogurtu
2 łyżki siemienia lnianego
tymianek lub oregano, sol
sezam

Nadzienie:
feta
szpinak mrożony
1 cebula
sol, tymianek

Chleb: Mieszamy wszystkie składniki razem, oprócz sezamu. Używamy miksera jeśli to konieczne. Szpinak rozmrażamy na patelni i odparowujemy wodę. Siekamy cebule, fetę kroimy na male kawałki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy 3/4 masy, na wierzchu układamy nadzienie i wylewamy resztę masy, posypujemy sezamem i szybko wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez ok 45 minut, dopóki masa jest solidna. Odstawiamy i czekamy aż wystygnie !

No comments:

Post a Comment