Saturday, June 30, 2012

Homemade Soya Pate !!! / Domowe Paszteciki Sojowe !!!



Try this one and you will never again buy them in a shop !! I have to admit that I was addicted to them, but since I tried them homemade, I realised that what I was eating until now is... well maybe I dont even want to  know how they produce them :) Anyway, you will see the difference yourself. Healthy, dietetic, and most of all, not packed with chemistry. As many of brilliant recipees, this one was found here.

170g soya beans
100g dried tomatoes (not in oil)
2tsp tomato concentrate
2 eggs
few spoons bran
salt, pepper, few fresh basil leaves

Soak the soya in water for 12 hours and then boil for another 1,5-2h. Chop the dried tomatoes and basil leaves. Strain the water from soya, puree it and mix with the rest of ingredients except for bran. Take muffin forms, spread some water and bran on it, then fill them with put soya mix. You should get around 8 of small pates. Bake in 150-160 for around 30-35 minutes and enjoy !!!





Spróbuj domowych pasztecików sojowych a nigdy nie kupisz ich już w sklepie ! Musze przyznać ze byłam od nich uzależniona, po otwarciu znikały błyskawicznie, ale odkąd zrobiłam je w domu zauważyłam ze te sklepowe to po prostu masa... a zresztą nawet nie chce myśleć z czego oni je produkują :) W każdym razie sami dostrzeżecie różnicę. Sa zdrowe, dietetyczne, a przede wszystkim nie napakowane chemia. Jak wiele świetnych przepisów, ten znalazłam tutaj.

170g soi
100g suszonych pomidorów
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 jajka
garść otrębów
sol, pieprz, kilka listków bazylii

Soje namaczamy przez 12 godzin, potem gotujemy przez ok 1,5-2h. Suszone pomidory i bazylię siekamy. Odcedzamy soję i miksujemy na puree. Mieszamy z reszta składnikówoprócz otrębówFormę do muffinek zwilżamy i posypujemy otrębami, wypełniamy masa sojowa i pieczemy ok 30-35 minut w 150-160C. Powinno wyjść około 8 pasztecików. Smacznego !

3 comments:

  1. musze przyznaje ze tak ! i do tego pyszne i latwe ;) najwiecej czasu zajmuje przygotowanie soi ale nie trzeba jej czesto dogladac ;)

    ReplyDelete