Monday, July 2, 2012

Skinny Zucchini Canneloni in Tomatoe Sauce ! / Chude Cukiniowe Cannelloni w Pomidorowym Sosie !


Do you like cannelloni but don`t like the carbs in pasta ? Well, if yes then I have a perfect solution for you ! Instead of using pasta, use a substitute, jusli like we did in vegetable pasta- zucchini.

Cannelloni:
1 zucchini
1 jajko
500g skinny, low fat minced meat
half onion
2 garlic cloves
dried tomatoes
salt, pepper

Tomato Sauce:
0,3-0,5 l chicken broth
1 can peeled tomatoes
half onion
2 garlic cloves
2 tbs tomatoe concentrate
Rama Cremefine
olive oil
salt, pepper, oregano

Cannelloni: Mix the meat with egg, chopped onion, squeezed garlic, chopped dried tomatoes, salt and pepper. Form long balls and place in baking form. Bake for 20 minutes in 220C to reduce the fat. Take it out and squeeze the fat in paper towels. You can skip it if your meat is skinny. Now cut slices of zucchini longwise with a mandolin and wrap them around the meat. You sticks to secure the zucchini. Bake for 20 minutes in 200C.

Sauce: Prepare it in the meantime when the canelloni are baking. Chop garlic and onion and fry on olive oil. Add peeled tomatoes and fry for 7 minutes. Add chicken broth and tomatoe concentrate. Bring to boil to evaporate the water until the consistency is right.. Add salt, pepper, oregano and Rama Cremefine in the end according to your taste.

Now take out the cannelloni. If you placed sticks in it, you can now take them out. Cover the canelloni with the sauce. Put some cheese on top if you want. Bake for another 20 minutes and done !





Lubicie Cannelloni ale nie lubicie węglowodanów w makaronie ? W takim razie mam świetnie rozwiązanie ! Zamiast użycia makaronu, używamy substytutu, takiego samego jak użyliśmy w makaronie bez maki- cukinii.

Cannelloni:
1 cukinia
500g chudego mięsa mielonego
1 jajko
pół cebuli
2 ząbki czosnku
suszone pomidory
sol, pieprz

Sos pomidorowy:
0,3-0,5 l bulionu drobiowego
1 puszka obranych pomidorów
pół cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Rama Cremefine
oliwa z oliwek
sol, pieprz, oregano

Cannelloni: Mięso mieszamy z jajkiem, posiekana cebula, wyciśniętym czosnkiem, posiekanymi suszonymi pomidorami, sola i pieprzem. Formujemy wydłużone klopsiki i układamy w żaroodpornej formie. Zapiekamy przez 20 minut w 220C. Następnie wyjmujemy i odciskamy w ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Można to pominąć jeśli wasze mięso jest wystarczająco chude. Cukinie kroimy wzdłuż na pomocą mandoliny i owijamy wokół klopsików. Można je zabezpieczyć wykałaczkami. Zapiekamy znów 20 minut w 200C.

Sos: Przygotowujemy w międzyczasie. Cebule i czosnek siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki i smażymy przez ok 7 minut. Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagotowujemy i gotujemy tak długo aż woda odparuje i powstanie odpowiednia konsystencja. Dodajemy przyprawy i Ramę, do smaku.

Teraz wyjmujemy cannelloni. Wyjmujemy wykałaczki i polewamy sosem. Można ewentualnie posypać serem. Zapiekamy znów 20 minut i zrobione !

No comments:

Post a Comment