Saturday, June 16, 2012

Celery Cutlet With Baked Red Pepper Sauce ! / Kotlety z Selera z Sosem z Pieczonej Papryki !



Those cutlets you can eat without stop and fill them with anything you want. In more caloric version you can also bake them in a cover (egg and then in breadcrumbs or whatever you want). Plus a baked pepper sauce... You just have to try it !


Baked Red Pepper Sauce:
3-4 Red Peppers
small onion
natural joghurt 1,5% (as much as you want, without spoiling the taste)
salt, pepper, other spieces you want


Celery cutlets:
2 celeries
ham (I used salami)
slices of cheese (e.g Gouda light)
mushrooms or any other vegetables you want to use
salt, pepper, oregano


Baked Pepper Sauce:
Bake peppers for around 20-35 minutes, until the skin begins to turn dark. Take out from oven and place directly in a plastic bag. Close the bag and wait arond 15-20 minutes until the peppers cool down. Remove the skin and inside and blend with chopped onion, add spieces and joghurt. Done !

Cutlets:
Remove the skin of celeries and boil them. Cut them in 1,5-2 cm thick slices and make holes inside each slices (like pockets) big enough to fill the celeries with rest of ingredients. Fill the pockets with some salt, pepper, slices of ham and cheese and if you want some other ingredients (mushrooms etc). If you want you can also fill with some pepper sauce. Cover with salt, pepper and oregano from both sides. Bake in 220C for 15-30 minutes.







Takich kotletów można jeść ile się chce i nadziać tym, na cokolwiek mamy ochotę. W bardziej kalorycznej wersji można je opanierowac (w jajku i bułce tartej). A dodatkowo sos z pieczone papryki... Trzeba spróbować !

Sos z pieczonej czerwonej papryki
3-4 czerwone papryki
mała cebula
jogurt naturalny 1,5% (na wyczucie, w zależności od smaku)
sol, pieprz, inne wybrane przyprawy

Kotlety z selera:
2 selery
szynka (użyłam salami)
plastry sera light (np Gouda light)
pieczarki lub inne warzywa
sol, pieprz

Sos z pieczonej papryki:
Papryki pieczemy przez okolo 20-35 minut az skorka zacznie brązowieć. Wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do foliowego woreczka. Czekamy ok 15-20 minut aż sie ochłodzą. Po tym czasie wyjmujemy
Kotlety:
Selera obieramy i gotujemy do miękkości. Następnie kroimy 1,5-2cm plastry i robimy kieszonki, ale tak żeby nie rozdzielić dwóch części selera. Wkładamy do środka ser, warzywa i szynkę, można tez włożyć trochę sosu, solimy i pieprzymy. Pieczemy w 220C przez około 15-30 minut.

No comments:

Post a Comment