Sunday, June 10, 2012

Mushroom Soup with Low-fat Crochette di Patate ! / Zupa Pieczarkowa z Niskotluszczowymi Crochette di Patate !




So guys, what do you think about soups ? Do you think they are tasty but boring ? I do. A soup needs addition, but bread is the easiest one. Let`s try this: A Crochette di Patate Mushroom Soup.
(Oh, you can call it potato balls, but just because I`m still influenced by the experience of Italian cuisine, I feel obliged to introduce some expert phrases ;) ).

Crochette di Patate (my way):
0,8-1 kg potatoes
2 yolks
1 egg
3 mushrooms
breadcrumbs
spieces: salt, pepper

Boil the potatoes, wait until they cool down. Cut mushrooms in small pieces. Smash the potatoes making as smooth mass as possible and mix with mushrooms and rest of ingredients. Form crochettes and cover in egg and breadcrumbs and lay them next to each other on baking paper. Bake around 30 min in 230C. (Increase the temperature or time if they are not crispy enough).


Mushroom soup:
500 g mushroom
3 carrots
1 onion
3 cloves of garlic
4 spoons white wine
150 ml thin 15% cream (eg. Rama Cremefine)
0,4 l water
2 bay leaves
spieces: salt, pepper,
few drops of olive oil

Cut the onion and garlic very finely and fry on olive oil in a big pot. Separate the caps and legs of mushrooms. Cut legs finely and caps in slices. Also cut the carrots in slices. Add them to the onion. After 5 minutes of stewing add wine wait few minutes and add water and bay leaves. Boil for some 10-15 minutes and remove the bay leaves. Add spieces and the cream in the end.








Lubicie zupy ? Ja mysle ze sa moga byc pyszne ale brakuje im czasami dodatku. Chleb jest najlatwiejsza ale nie najzdrowsza opcja. Co powiecie na to : Zupa pieczarkowa z niskokalorycznymi Crochette di Patate ?

Crochette di Patate (po mojemu):
0,8-1 kg ziemniaków
2 żółtka jajka
1 jajko
3 pieczarki
bułka tarta
sol, pieprz

Obieramy i gotujemy ziemniaki, czekamy aż wystygną. Pieczarki kroimy drobno. Następnie ugniatamy ziemniaki, tak gładko jak się da, dodajemy pieczarki, żółtka i przyprawy. Mieszamy, następnie formujemy male krokieciki, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 230C.

Zupa pieczarkowa:
500g pieczarek
3 marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
4 łyżki białego wina
150ml lekkiej śmietany (np Rama Cremefine)
2 liście laurowe
sol, pieprz
kilka kropli oliwy z oliwek

Cebule i czosnek kroimy drobno i smażymy na oliwie. Separujemy kapelusze i nóżki pieczarek; nóżki kroimy drobno a kapelusze w plastry. Dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy. Dodajemy również pokrojone w plasterki marchewki. Dusimy ok 5 minut, następnie dodajemy wino i dusimy dalej kilka minut. Dolewamy wodę, dodajemy liście laurowe i gotujemy przez około 10-15 minut. Po tym czasie wyjmujemy liście laurowe, przyprawiamy i dodajemy śmietanę, smacznego !!


No comments:

Post a Comment