So here is another idea for a healthy pizza crust ! From this one you can make a quiche or a pizza. And what`s better, it fits to any ingedients ! No flour, no fat. The recipe was found here, I modified a bit. Feeling like pizza ? No guilt !
Bran Crust:
150g wheat bran
75g oat bran
1 egg
2tbsp 1,5% natural joghurt
5tbsp milk powder
2tsp baking powder
salt, pepper, sesam
Additionally:
Universal garlic sauce from this recipe
2-3 avocados
200g smoked salmon
10 slices of gouda light (or other light cheese)
1 big onion
Bran Crust: Mix both brans with the rest of ingredients and keep adding warm water until everything mixes well together. Spread on pizza form covered with baking paper, cover with sesam on top. Bake for around 25 minutes in 180C.
On the crust spread first the garlic sauce, cover with cheese slices, salmon slices and on top with sliced avocado and chopped onion. You can cover additionaly with grated cheese. Bake in 230 for aound 15-30 minutes more. Now enjoy your healthy pizza !
To kolejny pomysł na ciasto na pizze bez mąki, jak obiecałam ! Można z niego zrobić nie tylko pizze ale również tarte. A co najlepsze, to ciasto pasuje to wszystkich skladnikow ! Bez mąki, bez tłuszczu. Przepis znalazłam tutaj, trochę zmodyfikowałam. Macie ochote na pizze ? Prosze bardzo, i bez wyrzutow sumienia !
150g otrębów pszennych
75g otrębów owsianych
1 jajko
2 łyżki jogurtu naturalnego 1,5%
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sol, pieprz, sezam
Dodatkowo:
Uniwersalny sos czosnkowy stad
2-3 awokado
200g wędzonego łososia
10 plastrów goudy light (lub innego sera light)
1 duża cebula
Ciasto otrębowe:
Otręby mieszamy z reszta składników i powoli dodajemy cieplej wody, tyle żeby masa trzymała się razem. Przelewamy na blat do pizzy pokryty papierem do pieczenia. Z wierzchu posypujemy sezamem i pieczemy w 180C przez około 25 minut.
Po upieczeniu rozprowadzamy sos czosnkowy, przykrywamy plastrami sera, następnie łososiem i pokrojonym awokado oraz posiekaną cebulą. Można posypać dodatkowo startym serem.
Pieczemy w 230C przez kolejne 15-30 minut. Smacznego !!!
rewelacja!
ReplyDelete