Wednesday, June 13, 2012

Salmon-Vegetable Ramequins with a Foam ! / Ramekiny z Łososiem i Warzywami oraz Pianką !




Have some Ramequins ?? Make a delicious Vegetable-Salmon mini gratins with egg-white foam ! Here`s a recipe for 4 ramequins.

200g smoked salmon
1 carrot
0,5 medium zucchini
1 chard stalk leave
3 eggs
1 small onion
0,25 lemon
salt, pepper

Blend salmon with some lemon juice, onion, salt and pepper. Cut the chard stalk and boil for 5 minutes. Grate zucchini and carrot. Separate the yolks and whites. Whipe the whites (with a pinch of salt) until a hard foam, mix the yolks until smooth with salt and pepper. On each ramequin spread a tea spoon of yolks. Put layers of stewed chard stalk, salmon, zucchini, carrot separating them with some yolks. Bake around 30 minutes in 220C. After taking them out put the foam on top and bake 15 minutes longer. It`s done, enjoy !







Macie ramekiny ? Zróbcie pyszne mini zapiekanki z łososiem i warzywami pod pianka ! Oto przepis na 4 ramekiny.

200g łososia wędzonego
1 marchewka
0,5 średniej cukinii
1 liść botwinki
3 jajka
1 mała cebula
0,25 cytryny
sol, pieprz

Łososia miksujemy w blenderze z odrobiną soku z cytryny i cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Botwinkę tniemy i gotujemy w wodzie przez 5 minut. Ścieramy cukinie i marchewkę. Z jajek oddzielamy żółtka i białka. Białka ubijamy na sztywna piane ze szczyptą soli, żółtka mieszamy z solą i pieprzem na gładką masę. Każdy ramekin smarujemy żółtkiem, układamy warstwy botwinki, łososia, cukinie, marchewke przekladajac żółtkiem. Pieczemy ok 30 minut w 220C. Nastepnie układamy na nich piane z białek i pieczemy kolejne 15 minut dłużej. Smacznego !!

No comments:

Post a Comment