Have you ever met a person who doesn`t like spring rolls ? No. But
do you think they are too greasy ? Oh yes ! But no worries, we can fix that:
instead of deep frying on a pan, we bake them in the oven !
You have to try
them, they are really delicious !
pack of big rice
paper
1 big zucchini
2 carrots
2 cans of tuna
6 mushrooms
1 onion
3 garlic cloves
soya sauce
olive oil
spieces: salt,
pepper, powdered garlic
Fry onion and
garlic on olive oil. Add tunfish and chopped mushrooms and keep frying for some
10-15 minutes until they start to change the colour. Grate zucchini and carrots
and add them to the pan. Fry until some of the water from vegetables is
evaporated. Add soya sauce, you can add quite a lot, check if the taste of soya
sauce is distinct enough. If not, add more. The mass will change the color.
Keep frying (around 20 minutes) until all the water, from soya sauce and
vegetables, evaporates. Wait until it`s cool down. Before forming spring rolls,
prepare a plate with warm water and soak the rice paper in it for few seconds.
Lay it on wood and take 2-3 spoons of the mass. Form croquettes: wrap the lower
side of the paper, then the sides and roll the rest. Spread olive oil on both
sides and lay on baking paper. You should have around 15 spring rolls. Bake
until they are crispy in 200C (around 20 minutes). Enjoy with soya sauce.
Czy spotkaliście kiedyś osobę, która nie
lubi sajgonek ? Nie. Ale czy nie uważacie ze są one
zbyt tłuste ? O tak ! Ale nie ma powodów do paniki,
bo możemy coś z tym zrobić. Zamiast smażyć
je w głębokim tłuszczu, możemy je piec w piekarniku !
Musicie spróbować, są przepyszne !
opakowanie naleśników ryżowych
1 duża cukinia
2 marchewki
2 puszki tuńczyka
2 pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
sos sojowy
oliwa z oliwek
przyprawy: sol, pieprz, czosnek w proszku
Cebule z czosnkiem szklimy na oliwie. Dodajemy tuńczyka z puszki
razem z posiekanymi pieczarkami i smażymy aż
oba składniki zaczną zmieniać kolor. Na
tarce ścieramy cukinie i marchewki. Dodajemy je na patelnie z tuńczykiem i smażymy aż woda
z warzyw zacznie wyparowywać. Dodajemy sos sojowy, w miarę dużo,
tak aby smak był wyrazisty. Kolor nadzienia będzie teraz
ciemniejszy. Smażymy dalej aż cala woda, z warzyw i
sosu, całkowicie wyparuje. Czekamy aż nadzienie wystygnie.
Przygotowujemy talerz z ciepłą wodą. Przed formowaniem sajgonek,
namaczamy naleśniki ryżowe kilka sekund w
wodzie. Układamy na desce i nakładamy ok
2-3 łyżki nadzienia. Zawijamy jak krokiety: najpierw
dolna część do środka, potem oba boki do i zwijamy. Z obu stron
smarujemy oliwa z oliwek i układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy aż sajgonki będą chrupiące, ok 20 minut w 200C.
Podawaj z sosem sojowym.
No comments:
Post a Comment