Let`s face it, we all have a rush for fast food. But when we do,
running to McDonald`s doesn`t have to be a solution. Neither does eating
rubbish ! Our fast food evening consisted of Bean-Burger-Hamburger and
boiled&baked french fries. Oh we absorbed the dinner in blink of an eye !
Bean Burger:
2 cans red kidney beans
1 carrot
4 mushrooms
1 onion
2 garlic clove
spices:: salt, pepper, powdered chili, powdered garlic
Vegetable filling:
1 carrot,
1/2 of a big cucumber
3 mushrooms
1 onion
1 garlic cloves
spices: salt, pepper, paprika
Additionaly:
6 hamburger rolls
dip of your choice (I used barbecue)
6 slices of cheese
carmelized onion
Bean Burgers:Smash the beans with a fork (not completly, you can
leave some bigger pieces), cut onion, garlic, mushrooms and carrot very finely
and add to the beans. Add the spices and mix. If you have time put into the
fridge for few hours, if not, no problem. Form round burgers and fry on olive
oil from both sides.
Vegetable filling: cut finely onion, garlic and mushrooms and fry
few minutes on a small amount of olive oil (just few drops!). Grate the
cucumber and carrots. After the onions and mushrooms start to change the color
add grated vegetables and boil until the water evaporates. Add spiecesand mix.
Now compose your burger ! Cut bread rolls in half place on one half the carmelized onion the burger, dip, vegetables, and cheese. Enjoy !
Prawda jest taka, ze każdy ma czasami ochotę na fast food. Na szczęście to nie znaczy ze musi to być niezdrowy posiłek ! Spróbujcie tego !!
Burger z fasoli:
2 puszki czerwonej fasolki
1 marchewka
4 pieczarki
1 cebula
2 ząbki czosnku
przyprawy: sol, pieprz, chili, czosnek w proszku
wypełnienie z warzyw:
1 marchewka
1/2 dużego ogórka
3 pieczarki
1 cebula
1 ząbek czosnku
sol, pieprz, papryka w proszku
dodatkowo:
6 bułek do hamburgerów
dip jaki chcemy (u nas barbecue)
6 plasterków sera żółtego light
karmelizowana cebula (przepis tutaj)
Burger z fasoli: Fasole rozgniatamy widelcem, nie musi być dokładnie. Kroimy marchew, pieczarki, cebule i czosnek. Dodajemy razem z przyprawami do fasoli i mieszamy dokładnie. Możemy (ale nie musimy) wstawić do lodówki na parę godzin aby masa stężała. Formujemy burgery i smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek z obu stron.
Wypełnienie z warzyw: Marchewkę i ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Siekamy czosnek, cebule i smażymy na łyżeczce oliwy. Następnie dodajemy starte warzywa i dusimy aż warzywa zmienia kolor. Dodajemy przyprawy i dusimy aż woda odparuje.
Teraz zostaje nam tylko skomponować hamburgera ! Przecinamy bułkę na pół, układamy, karmelizowana cebule, burgera, dip, warzywa i ser. Smacznego !
Bardzo lubię wegetariańskie burgery :)
ReplyDelete