Sunday, June 10, 2012

Bread Without Flour ! / Chleb Bez Maki !



And for those who don`t mind flour, it`s a good thing too ! I try to avoid flour whenever it`s possible but it`s really hard to avoid bread ! Bread is such a good addition to many dishes. Thankfully, I found a great substitution on this website ! So i tried it out and it turned out very delicious ! And healthy ! And delicious !

230g wheat bran
2 spoons maizena
2 tsp baking powder
5 spoons milk in powder
2 spoons cottage cheese
1 egg
water
spieces: salt, pepper, oregano, thyme
sunflower seeds, sesam as an addition

Simply mix all the ingredients together and add water. At least 1 glass, but the rest of the ingredients have to be more less uniformly spread in the water and the whole mass has to be moist. But be careful: if there is too much water, it doesn`t connect anymore with the bran, you should remove a bit. Otherwise it will make the bread too moist. Put it on a baking paper in a big rectangular baking form and bake in 200C around 30 min. Wait until cooled and enjoy !!






Dla tych, którzy nie mają problemu z maką to tez dobry pomysł ! Ja unikam mąki kiedy się da, ale bardzo trudno unikać chleba ! Trzeba przyznać że to często niezastąpiony dodatek. Na szczęście, znalazłam świetną alternatywę do zwykłego chleba tutaj ! Wypróbowałam i okazał się pyszny ! I zdrowy ! I pyszny raz jeszcze!

230g otrębów pszennych
2 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki twarożku
1 jajko
woda
przyprawy: sol, pieprz, oregano, tymianek
nasiona słonecznika, sezam

Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy wodę aż masa będzie rzadka i jednolita. Trzeba uważać żeby nie dodać jej za dużo, wtedy nie będzie ona harmonizowała z resztą składników i w niektórych miejscach masa będzie za rzadka. W takim wypadku trzeba jej troche odlac. Przekladamy masę do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok 30 minut. Czekamy aż chlebek wystygnie i smacznego !!

No comments:

Post a Comment