And for those who don`t mind flour, it`s a good thing too ! I try
to avoid flour whenever it`s possible but it`s really hard to avoid bread
! Bread is such a good addition to many dishes. Thankfully, I found a great
substitution on this website ! So i tried it out and it turned out very
delicious ! And healthy ! And delicious !
230g wheat bran
2 spoons maizena
2 tsp baking
powder
5 spoons milk in
powder
2 spoons cottage
cheese
1 egg
water
spieces: salt,
pepper, oregano, thyme
sunflower seeds,
sesam as an addition
Simply mix all the
ingredients together and add water. At least 1 glass, but the rest of the
ingredients have to be more less uniformly spread in the water and the whole
mass has to be moist. But be careful: if there is too much water, it doesn`t
connect anymore with the bran, you should remove a bit. Otherwise it will make
the bread too moist. Put it on a baking paper in a big rectangular baking form
and bake in 200C around 30 min. Wait until cooled and enjoy !!
Dla tych, którzy nie mają problemu z maką to tez
dobry pomysł ! Ja unikam mąki kiedy się da, ale bardzo
trudno unikać chleba ! Trzeba przyznać że
to często niezastąpiony dodatek. Na szczęście, znalazłam świetną alternatywę do zwykłego chleba tutaj ! Wypróbowałam i okazał się pyszny
! I zdrowy ! I pyszny raz jeszcze!
230g otrębów pszennych
2 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki twarożku
1 jajko
woda
przyprawy: sol, pieprz, oregano, tymianek
nasiona słonecznika, sezam
Mieszamy wszystkie składniki i
dodajemy wodę aż masa będzie rzadka i jednolita.
Trzeba uważać żeby nie dodać jej za dużo, wtedy
nie będzie ona harmonizowała z
resztą składników i w niektórych miejscach
masa będzie za rzadka. W takim wypadku trzeba jej troche odlac.
Przekladamy masę do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem
do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok 30 minut.
Czekamy aż chlebek wystygnie i smacznego !!
No comments:
Post a Comment