Avoiding flour means avoiding flour. Everyone loves enchiladas and
cabbage so let`s connect them ! The idea reminds a bit Polish Gołąbki but
instead we have enchiladas !
1 white cabagge
500g chicken breasts
2 handfuls spinach
zucchini
onion
tomato concentrate
boulion
cheese of your choice (but choose light!)
thin cream 14% for sauces and soups
Choose the biggest and nicest leaves of cabbage and blanch in hot
water for 6-7 minutes. Cut chicken breasts in smaller pieces, chop onion and
cut zucchini. Fry first onion and zucchini, after 5-10 minutes add spinach and
chicken breasts and fry until chicken is done. Add chili in powder, salt,
pepper and paprika. Roll chicken and vegetables in leaves of cabbage (my leaves
were to small I managed to put only chicken inside, with the vegetables I
covered the cabagge and chicken). Make the sauce: boil water and boulion, add
concentrate and spieces of you choice, preferably chili, salt, pepper. In the
end add cream. Cover the quesadilas with sauce and place cheese on top. Bake in
210C for around 30 minutes. Enjoy your healthy, low-fat, low-carb enchiladas !
Unikanie mąki oznacza unikanie
mąki. Każdy lubi enchiladas
i kapustę wiec połączmy je
! Pomysł wydaje się zapożyczony z
polskich gołąbków, z tą różnicą, ze to są enchiladas !
1 biała kapusta
500g piersi z kurczaka
2 garście szpinaku
cukinia
cebula
koncentrat pomidorowy
bulion
ser żółty (do wyboru, ale
light!)
14% procentowa
rzadka śmietana do sosów i zup
Wybieramy największe i najładniejsze liście kapusty
i blanszujemy ok 6-7 minut. Piersi z kurczaka kroimy
na mniejsze kawałki, cebule siekamy, kroimy
cukinie. Smażymy najpierw cebule i cukinie, ok 5-10 minut, potem
dodajemy szpinak i
kurczaka, smażymy aż kurczak będzie gotowy. Zawijamy
kurczaka z warzywami w liście kapusty układamy w żaroodpornym naczyniu
(ja miałam za male liście, wiec zmieściłam tylko
kurczaka, warzywa wyłożyłam na wierzch). Robimy sos: Gotujemy
bulion w wodzie, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, najlepiej chili,
sol i pieprz. Na koniec dodajemy śmietany. Sosem zalewamy
enchiladas, układamy ser na wierzchu. Zapiekamy w 210C
przez około 30 minut.
Teraz możecie się już rozkoszować pysznymi,
nisko-tłuszczowymi i nisko-kalorycznymi enchiladas !
No comments:
Post a Comment