Labels
- Dinners (20)
- Healthy Dips and Sauces (5)
- No Flour Pizza Crust Ideas (3)
- No-Meat No-Fish (21)
- Salads (2)
- Small Things/Appetizers (14)
- Soups (6)
Wednesday, June 27, 2012
Vege Burgers- from Baked Eggplant ! / Wege-Burgery: z Pieczonego Bakłażana !
I eat meat, chicken mostly but I think it shouldn`t be an everyday treat. Well at least so it says in food pyramid ! But the truth ist that I cook vegetarian meals, without being vegetarian, is that, I think there so many amazing things you can do with vegetables ! Plus they don`t contain as much fat, and many of them, as much proteins ! So let`s have a burger today.
3 Eggplants
2 carrots
1 onion
1 egg
2 big garlic cloves
salt, pepper
Pair with spinach, Swiss chard (or other vegetables) and whole wheat bread to make burgers. Or eat them as you want :)
Cut eggplants in four and cover with salt, leave like this for 30 minutes. After that bake them and carrots for around 20-30 min in 230C. Blend them together with chopped garlic and onion. Add salt pepper and egg. Form burgers and bake for another 30-40 minutes in 220. Have a healthy fast food !
Jadam mięso, przeważnie kurczaka ale nie sadze, że powinno jeść się je często. To samo mówi piramida odżywiania ! Ale prawda jest taka, że gotuje wegetariańskie potrawy, bez bycia wegetarianka, bo uważam ze warzywa można wykorzystać na milion sposobow ! W dodatku nie maja tyle tłuszczu co mięso, a niektore z warzyw maja nawet tyle samo białka. Wiec zjedzmy dziś hamburgera !
3 bakłażany
2 marchewki
1 cebula
1 jajko
2 ząbki czosnku
sol, pieprz
Można jeść ze szpinakiem, botwinka, lub innymi warzywami, oraz pełnoziarnistą bulka. Albo jak wolicie ;)
Bakłażany kroimy na 4 części i posypujemy sola. Pozostawiamy na 30 minut. Następnie wkładamy razem z marchewkami do piekarnika nagrzanego na 230C i pieczemy ok 20-30 minut. Mielimy za pomocą blendera razem z posiekanym czosnkiem i cebula. Dodajemy sol, pieprz, jajko i mieszamy. Formujemy burgery i pieczemy przez kolejne 30-40 minut w 220C. Smacznego i zdrowego fast food`a !
Labels:
Dinners,
No-Meat No-Fish
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Burgerów z bakłażana jeszcze nie widziałam ;) chętnie się skuszę, bo ostatnio to jedno z moich ulubionych warzyw :D
ReplyDelete