Season for pumpkins is in Autumn,
not Spring. But who can help cravings ! Especially pumking cravings. Remember
that slightly sweet taste of pumpkin, pumking soup, pumpkin cake, baked pumkin,
fried pumpkin... Pumpkin.
400g pumpkin
3 carrots
200ml thick sour cream
1 onion
olive oil
spieces: salt, pepper, for your choice: chili or curry in powder
Cut onion finely and fry on olive oil in a big pot. Cut pumpkin
and carrots in cubes and place in the pot, stew with a bit of water for some 7
minutes. Add water (around 2 liters, it has to cover the vegetables,
depends if you like the soup thick or not). Boil for some 15-20 minutes until
vegetables are soft. Add spices and mix with a mixer until the soup is smooth. Serve with a
big spoon of creamy cream ! :)
Sezon na dynie jest jesienią, nie
wiosną. Ale kto się może oprzeć ochocie na dynie
?! Pamiętacie ten lekko słodki smak ? Zupy z dyni, ciasta z
dyni, smażonej dyni, pieczonej dyni... Dynia.
400g dyni
3 marchewki
200
ml gęstej kwaśnej śmietany
1 cebula
oliwa z oliwek
przyprawy: sol, pieprz, do wyboru:
chili lub curry w proszku
Cebulę siekamy
i podsmażamy na oliwie w dużym garnku. Dynię i
marchewki tniemy w kostki i przekładamy do garnka. Dusimy z odrobiną wody
ok 7 minut. Następnie wlewamy wodę (ok 2 litrów, tak
aby przykryła warzywa, zależy czy
lubimy zupę rzadka czy nie). Gotujemy ok 15-20
minut aż warzywa będą miękkie. Dodajemy przyprawy.
Miksujemy
warzywa aż zupa będzie miała jednolita konsystencje.
Podajemy
z łyżką gęstej śmietany !
No comments:
Post a Comment